Romedea Logo

Fetița și mugurii de floare

30 Jun 13

A fost odată ca niciodată o fetiță foarte nerăbdătoare să devină adultă. Se uita la mama ei care era frumoasă precum zânele din cărțile cu povești, câștiga bănuți și venea acasă zilnic cu geanta plină de dulciuri, purta tocuri și putea să iasă oricând în oraș. Copila ar fi vrut să fie și ea la fel, să fie liberă, să se machieze și să nu mai audă atât de des refuzul adulților, pe motiv că nu e suficient de ”mare”.

Într-o seară, mergea pe stradă cu mânuța învelită de degetele mamei. Deodată, se opri în fața unei vitrine, în care se afla o păpușă înaltă, zveltă, cu părul auriu și ochi albaștri, pătrunzători. Era păpușa aceea, din visul oricărei fetițe. Copila schiță un zâmbet admirativ și spuse:

- Mama, vreau să fiu și eu ca păpușa aceasta, să atrag privirile tuturor, să mă admire întreaga lume și să fiu mereu în centrul atenției!
- Ce crezi că te împiedică?
- Eu sunt micuță și urâțică, nu mă place mai nimeni și nu o să fiu niciodată ca tine sau ca ea… De ce nu pot să cresc așa de ușor ca-n basme, într-un an ca Făt-Frumos într-o lună? Spuse fetița și lacrimi calde se rostogoleau pe obrăjori. Nu vreau să rămân așa!

Mama o ridică în brațe și o aduse mai aproape de vitrină:
- Vezi ghiveciul acela, din spatele magazinului, printre celelalte cutii colorate?
- Da… e o floare cu muguri mici și mari, nu?
- Exact… așa ești tu. O floare nu poate deveni o plantă matură până nu trece de stadiul de mugur. Ea trebuie să primească apă și mai ales, căldura soarelui. Așa ai nevoie și tu de lumina experienței și de căldura celor din jur, pe care o primești prin dragoste. Iar cel mai important, ai nevoie de timp și răbdare… Doar așa vei putea deveni o floare nestemată.

după Andreea Mihaela Iordan