Romedea Logo

Seminar despre fericire

09 Jan 17

Un grup de 500 de persoane au participat la un seminar. Dintr-o dată, conferențiarul s-a oprit și a decis să îi implice pe cursanți într-o activitate de grup . El a început să îi dea fiecărei persoane câte un balon, după care, participanții au fost rugați să-și scrie numele lor pe balon, folosind un marker. Apoi, toate baloanele au fost colectate și puse într-o altă cameră. 

Oamenii au fost lăsați în acea cameră și li s-a cerut să-și găsească balonul pe care își scriseseră numele, în 5 minute. Toți au început să-și caute balonul cu frenezie, se ciocneau unul cu altul, se împingeau, totul devenise un haos. La sfârșitul celor 5 minute nimeni nu și-a găsit propriul balon .

 Apoi, conferențiarul i-a rugat să ia în mod întâmplător un balon din mulțime şi să-l dea persoanei al cărei nume e scris pe ea. In câteva minute toată lumea avea balonul corespunzător.

Conferențiarul le-a spus atunci :

 “Acest lucru se întâmplă și în viețile noastre. Toată lumea caută cu frenezie fericirea, dar nu știe unde este. Fericirea noastră constă în fericirea pe care o împărțim. Când reușești să schimbi viața unor oameni și să-i faci fericiți, ajungi să găsești propria fericire. Și acest lucru este scopul vieții umane… căutarea fericirii.”