Romedea Logo

Lie to me – un serial care nu trebuie ratat

13 Aug 13

lietome5Există mai multe seriale pe piaţă, să spunem de factură poliţistă, în care psihologul are un rol crucial în desluşirea unor evenimente greu de interpretat. Lie to me aduce însă o notă cu totul aparte. Dr. Lightman, rol jucat magistral de Tim Roth, este un expert în interpretarea microexpresiilor, acele mici gesturi care trădează un neadevăr atunci când el este pronunţat de orice individ indiferent de sex, vârstă, rasă sau naţionalitate. De ce? Pentru că aceste microexpresii sunt întipărite în codul nostru genetic şi nu sunt influenţate de cultură şi nivel de civilizaţie.

Personajul este atât de bun încât are o firmă proprie care nu suferă de lipsă de comenzi în elucidarea a diferite cazuri. De cele mai multe ori solicitările vin din partea unor instituţii ale statului, inclusiv poliţia, sau a unor mari concernuri.

Ca în orice serial pe lângă firul principal sunt inserate o serie de poveşti secundare menite să ne readucă aminte că nimeni nu e profet în ţara sa. Personajele atât de pricepute în a depista minciuna sunt totalmente oarbe când e vorba de cei apropiaţi.

Creator: Samuel Baum

În rolurile principale: Tim Roth, Kelli WIlliams, Brendan Hines si Monica Raymund