Romedea Logo

Norocosul

21 Jul 14

Pesimism-si-Optimism

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă ai mâncare în frigider, haine cu care să te îmbraci, un acoperiș deasupra capului și un loc unde să dormi, ești mai bogată decât  75% din persoanele din lumea asta.

Dacă ai bani la bancă, în portofel și poți să păstrezi mărunțișul într-o farfuriuță undeva, ești printre cei 8% dintre oamenii  bogați din lumea asta.

Dacă te-ai trezit în dimineața asta sănătos  și nu bolnav, ești mai norocos decât un milion de persoane care nu vor supraviețui acestei săptămâni.

Dacă nu ai trecut niciodată prin pericolul unui război, prin singurătatea închisorii, prin agonia torturii sau convulsiile înfometării, ești mai fericit decât 500 de milioane de oameni din lume.

Dacă poți merge la biserică fără teama persecutării, arestului, a torturii sau a morții, ești mai norocos decât trei miliarde de persoane din întreaga lume.

Dacă părinții tăi trăiesc încă și sunt căsătoriți, ești deosebit. Dacă mergi cu capul sus cu un zâmbet de mulțumire pe chip, ești binecuvântat pentru că mulți pot, dar nu fac acest lucru.

Dacă poți da mâna cu cineva, poți să-l îmbrățișezi și chiar să-l bați pe umăr, ești norocos pentru că poți oferi o atingere tămăduitoare.

Dacă poți citi aceste rânduri, ai fost de două ori binecuvântat, pentru că cineva s-a gândit la tine și, în plus, ești mai norocos decât două miliarde de persoane care nici măcar nu știu să citească.

Să ai o zi frumoasă, bucurându-te de aceste binecuvântări, de norocul tău și împărtășește această bucurie cui dorești, amintind tuturor cât de norocoși suntem.